Intel има големи планове за ново производство, но настоява за

...
Коментари Харесай

Intel подкани властите в САЩ да побързат със субсидиите


Intel има огромни проекти за ново произвеждане, само че упорства за държавна помощ
(снимка: Tim Herman/Intel Corporationn)

Главният изпълнителен шеф на Intel, Пат Гелсингър, прикани управляващите на Съединени американски щати да побързат с отпущането на дотации за създаване на предприятия за чипове в Охайо. Компанията е подготвена да влага милиарди, само че желае и държавна помощ.

Американските законодатели към момента не могат да одобрят окончателния вид на законопроекта, който планува разпределяне на дотации в размер на 52 милиарда $ за създаване на фабрики за произвеждане на чипове в страната. Пат Гелсингър е кахърен от това закъснение, защото без държавни дотации строителството на нов комплекс в Охайо може или да се забави във времето, или да бъде понижено като мащаб.
още по темата
Според изказвания на представители на Intel, представени от CNBC, церемонията по разкриване на основите на двете предприятия в Охайо въпреки всичко ще се организира през есента, макар че в началото беше планувана за тази седмица. Компанията е подготвена да влага 20 милиарда $ за създаване на двете уреди.

Но Пат Гелсингър съобщи пред Блумбърг, че в Охайо компанията може да построи 8 до 10 уреди и инвестицията да нарасне до 100 милиарда $. Intel не е подготвена да извърши този план напълно, без поддръжка от страната.

По време на визитата си във Вашингтон шефът на Intel прикани законодателите да не отсрочват утвърждението на законопроекта, предусещащ отпущането на 52 милиарда $ за поддръжка на компании, които строят предприятия за произвеждане на чипове в Съединени американски щати.

Някои решения, сподели Гелсингър, ще би трябвало да бъдат взети през идващите две седмици и в идеалния случай законът би трябвало да получи формален статут преди август, когато парламентаристите отиват в отпуск. В краен случай законът би трябвало да бъде признат преди междинните избори в Съединени американски щати през ноември, когато законодателната активност ще замръзне за известно време.

„ Бих желал да трансформира този обект в най-голямото произвеждане и един от най-технологичните клъстери в света ”, разказа Гелсингер вероятностите за територията в Охайо, която е предопределена за създаване на нови предприятия.

Предполага се, че новите фабрики ще стартират работа през 2025 година и ще създават чипове по технология Intel 18A за потребностите освен на самата компания, само че и на нейните клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР