Intel без никакъв рекламен шум започна доставките на миникомпютъра NUC

...
Intel без никакъв рекламен шум започна доставките на миникомпютъра NUC
Коментари Харесай

Анонс на миникомпютъра Intel NUC Crimson Canyon с 10 nm чипове Cannon Lake

Intel без никакъв рекламен звук стартира доставките на миникомпютъра NUC Crimson Canyon , основан на 10 nm процесор Core i3-8121U (2 ядра/4 потока 2,2-3,2 GHz) от семейството Cannon Lake-U. Да си напомним, че в този чип е деактивирано интегрираното графично ядро. Ето за какво новият Intel NUC е оборудван с видеокартата AMD Radeon 540 с 2 GB лична GDDR5 буферна памет.

Предлагат се две модификации на Intel NUC Crimson Canyon. Това са миникомпютрите NUC8i3CYSN и NUC8i3CYSM. Първото устройство разполага с 4 GB оперативна памет вид LPDDR4-2666, до момента в който второто има 8 GB. Оперативната памет е запоена на дънната платка и не може да бъде увеличавана.



Конфигурацията на новите Intel NUC включва 1 TB хард диск, Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5 модули за безжична връзка. На задния панел на устройството са налични два HDMI 2.0a видеоизхода, RJ-45 конектор и четири USB 3.0 врата. Допуска се инсталирането на бърз NVMe флаш диск с М.2 форм фактор. Габаритните размери на устройствата са 117 x 112 x 52 милиметра. Захранването на миникомпютрите се реализира от външен адаптер с мощ 90 W.

Старшият модел Intel NUC Crimson Canyon с 8 GB оперативна памет се продава при цена $540 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР