Интеконекторът с Гърция е построен и това трябва да е

...
Интеконекторът с Гърция е построен и това трябва да е
Коментари Харесай

Табутов, ПП: Служебното правителство трябва да довърши Интерконектора с Гърция

Интеконекторът с Гърция е издигнат и това би трябвало да е ясно на всички. Въпрос на документи е са бъде въведен в употреба.

Това съобщи Владимир Табутов от " Продължаваме промяната " в предаването " Тази заран " по БТВ.

Ние показахме, че в границите на 7 месеца успяхме да довършим построяването на Интеконектора и да подпишем Акт 14. Два месеца в енергетиката са един момент. Моето мнение е, че служебното държавно управление би трябвало да продължи започнатите процедури, с цел да може интерконектирът да проработи, добави още той.

По думите му бюрокрацията и документите са повода Интеконекторът в Гърция да не работи към момента.

Много е значимо да се продължат дейностите, с цел да се обезпечат доставките на газ. Всякакви спекулации биха навредили на обществото, в сравнение с да оказват помощ. Ние направихме всичко, с цел да осигурим доставката на газ и да се избегнат спекулации с цени. Имайки поради, че сме договорили количество газ, ще е тъпо в случай че не успеем да осъществим тази договорка, уточни Табутов.

Новите количества, уговорени в края на предишния месец са към 2 милиарда кубика за година, което съставлява към 60%. Имаме и ресурси в Чирен, той е към 45% напълнен. Ние желаеме да се купува от " Газпром " и имаме контракт, само че изискванията, които едностранно ни постановат съставляват риск. До края на мандата на нашето държавно управление всеки ден давахме поръчки за количество, което желаеме да получим, означи Владимир Табутов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР