Интегрирането на генеративен изкуствен интелект в смартфоните ще доведе до

...
Интегрирането на генеративен изкуствен интелект в смартфоните ще доведе до
Коментари Харесай

Водещ производител на чипове очаква да си купите нов смартфон заради AI

Интегрирането на генеративен изкуствен интелект в смарт телефоните ще докара до нов цикъл на възобновяване на потребителските устройства и ще постави завършек на слабите продажби от последните години. Прогнозата е на изпълнителния шеф на производителя на чипове Qualcomm Кристиано Амон.

" Още от 2024 година започваме да виждаме някои доста забавни приложения - даже при флагманските смарт телефони. Това може да сътвори нов цикъл на възобновяване и това по формулировка усилва пазара ", разяснява той на ревюто за електроника CES в Лас Вегас.
 Gemini-гейт: Излъга ли Гугъл всички за качествата на чат бота си
Gemini-гейт: Излъга ли Гугъл всички за качествата на чат бота си

Манипулирано демо видео и неуверени отговори помрачиха положителните първи усещания от новия AI модел

През тази година се чака от ден на ден компании да показват AI решения, които не са подвластни от облака и работят напълно на местни устройства. Това има огромно значение за сигурността на данните, персонализацията и бързодействието.

Гугъл вграждат версия на своя Gemini модел в смарт телефона Pixel 8 Pro, а Samsung след броени дни се чака да покажат серията Galaxy S24, в която AI ще е най-голямото изобретение.
 Продажбите на смарт телефони в света се покачиха за пръв път от 2 години - кои марки са водачи
Продажбите на смарт телефони в света се покачиха за пръв път от 2 години - кои марки са водачи

Челната петица по пазарен дял в света включва три китайски марки

Както отбелязва Yahoo Finance, оптимистичната прогноза на Амон идва на фона на миналата 2023 година и нейните най-слаби смарт телефон продажби от близо десетилетие съгласно данните на Counterpoint Research. През последните две тримесечия на предходната година доставките възвърнаха движение, само че купувачите остават резервирани.

Това се отразява изключително зле на Qualcomm, които са най-големият производител на процесори за " умни " телефони. В края на 2023 година приходите на компанията се сринаха с 24 на 100 на годишна база.

Според Амон, обаче, корекцията на пазара най-малко при Android към този момент е завършила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР