Инсулт е покосил обичания от поколения българи актьор Николай Николаев

...
Инсулт е покосил обичания от поколения българи актьор Николай Николаев
Коментари Харесай

Бате Николай намерен от сина си паднал в селската къщичка, където живеел сам с кучето си

Инсулт е покосил обичания от генерации българи артист Николай Николаев – бате Николай. Това заяви синът му Стефан Николаев. Той живее в Париж, има изложба и е прочут художник, написа 24часа. В последно време Стефан най-малко веднъж в месеца идва в България, с цел да види 77-годишния си татко. Бате Николай пребори рака, само че мъчно претърпя гибелта на Надето – щерка си. В средата Две митове на едно място – бате Николай и кака Мариана на ноември предходната година Миналата седмица Стефан идва от Париж и намира татко си паднал в селската му къщурка край Вакарел. Там бате Николай живееше самичък с кучето Арго. Лекарите установяват солиден инсулт. Четири дни в Първа градска болница в София вършат всичко да спасят артиста.

Консултират ги най-хубавите експерти от “Пирогов ”. Там Николай Николаев под името клоуна Коко имаше своя клиника за смехотерапия. Заедно с приятеля си Роко посещаваха болните деца и със смях им връщаха желанието да живеят. И доста го обичаха. Бате Николай понесе и този удар – Роко си отиде преди него. реклама После се раздели с дългогодишната си другарка Мариана Аламанчева – дружно водеха известното тв предаване за търсене на гении “Сладкарница Захарно петле ”. Кака Мариана просто отхвърли да живее след самоубийството на щерка си. А Зорница беше единствено на 31 година В болничното заведение Николай Николаев идва в схващане, разпознава околните си. усеща, че са до него. В неговото положение съвсем нищо не може да се направи, интервенцията не е решение, споделят лекарите. “Имахме контакт.

Преди дни беше толкоз витален. Сега ми се видя изменен, безропотен, безпомощен, като че ли с очи се сбогуваше с нас ”, споделя Стефан. Бате Николай угасва в 19,20 ч в понеделник вечерта. Все още не е конкретизирано по кое време ще е поклонението. Николай Николаев не е прочут единствено като бате Николай и клоуна. Той има безчет функции в Народния спектакъл, тв изяви, участия във филми, познават го по света като цирков актьор. Детето било на 9 година когато му откриват злокачествено заболяване на кръвта. Лекарите подвигат ръце и го изписват от болничното заведение – да си отиде от този свят вкъщи си, измежду близки. Но Николай не се предава. Търси лечители, други възможности, допитва се до вуйна Ванга. Носи детето на ръце до лечителя бай Митьо в Бургас. Той рови, рови в торбите с билки, вади малко коренче и предписва запарка от него, само че с ангажимента, че е май доста късно.

Тогава Николаев получава чувството, че Ванга го вика. Моли за помощ полицията, която му обезпечава кулоар до Рупите. Стига там единствено за 6 ч от Бургас. А вуйна Ванга го чака и вика: “Петлето да влезе незабавно, че детето му умира! ” (Наричала го по този начин около предаването по малкия екран Захарно петле ” за деца гении – бел. авт). После предложила семе от бял мак и кръв от костенурки, наредила по какъв начин да се обезпечат тези съставки, даже заели цялата милиция за подпомагане. Макът си е опиум, кой да си признае, че го гледа…

Ама щом Ванга е споделила, давали. Но какъв е резултатът? Днес Стефан е международен актьор. Друга драма в живота на бате Николай е гибелта на брат му Орфи. Отишъл си едвам на 63 година А сега бил на гастрол във Франция. Не можел да го прекъсне без безумно скъпа наказателна клауза. Като се върнал – наследил половинката от праха му. Положил я в гроба на родителите им. Орфи има два гроба. Преди няколко години бате Николай получил ужасната диагноза рак. Не се отказал от химиотерапия, откакто му извадили израстък като детски пестник и му отрязали 60 см от дебелото черво. Заклел се. откакто оцелее, да оказва помощ на деца – по тази причина патентовал и системата си да дава ръка на дребните пациенти със смях и положително въодушевление. Правеше го два пъти седмично в “Пирогов ”, където имаше всекидневно по 180 деца, и с помощта на смехопсихотерапията те излизат 3- 4 дни по-рано от клиниката. “Човек има две гари в живота си -любов и гибел. Пожелавам ви в никакъв случай да не напуската първата гара ”, споделяше бате Николай. Актьорът не криеше пристрастеността си към зодия Скорпион.

И трите му съпруги са от нея, само че като ги прихване… А децата му? Всички от дом “Асен Златаров ” – има две осиновени, от “Пирогов ”, които проф. доктор Коко – белият смешник, искаше да лекува със смях. Не съумя да избави щерка си – Надето. Момичето, което правеше сполучлива кариера във Франция, се върна в България и той я откри обесена на вратата на банята… Това не го претърпя, въпреки да понесе доста – диагноза рак на сина си, дигноза рак за него, нелепи побои от пътни бандити и от обирджия, който се опита да ограби доведения му наследник, преби го и го заплаши с нож, грубо нахапване от куче, което го вкара в “Пирогов ” за десетки шевове.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР