Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС - това

...
Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС - това
Коментари Харесай

Лидерите на страните от ЕС: Инструментализирането на миграцията е хибридна заплаха на ЕС

Инструментализирането на миграцията е хибридна опасност на Европейски Съюз - това се споделя в проектодекларация на водачите на страните членки, представена от " Политико ". Очаква се тя да бъде призната през днешния ден, на неофициалната им среща в Гранада, съобщи БНР.

Европейските водачи втвърдяват тона във връзка с противозаконната миграция. Това става единствено дни, откакто страните членки реализираха съглашение по част от миграционния пакет. Темата бе разисквана и на вчерашното съвещание на Европейската политическа общественост. „ Трябва да се оправим с противозаконната миграция по съдбоносен метод. 

 

Няма да позволим на трафикантите да вземат решение кой да влиза в Европейски Съюз. Ще продължим дейно и бързо да прилагаме нашите решения “, се споделя в документа. 

 

Начините за справяне варират от засилено партньорство със страните по генезис и пренос на мигрантите до решителна битка с проведената престъпност. Лидерите ще обсъдят и целите за идващите години, произлизащи и от нападателната война на Русия в Украйна. Сред тях са сигурността, защитата и киберсигурността, дълготрайната конкурентоспособност и единния пазар на Европейски Съюз, готовността за деяние при рецесии, екологичния и дигитален преход. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР