Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви

...
Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви
Коментари Харесай

Асен Василев: Не приемаме инструкции от посолства, независимо какви са. Очаква ни много тежка зима

Инструкции от посолства не одобряваме, без значение какви са. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в изявление за.

По думите му, на два от съдружните колегата на „ Продължаваме промяната “ е било подшушвано извън за вероятно взаимоотношение сред Политическа партия и ГЕРБ на база евроатлантически полезности. „ Два от съдружните ни сътрудници споделиха, че с тях са водени диалози в тази посока дали няма да е добре. Ние ясно сме декларирали нашата позиция там. Това за нас би означавало да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, против което се борим. Това е невъзможна коалиция “, акцентира Асен Василев.

Според него, според от това на кого Радев връчи третият мандат за сформиране на държавно управление, може и да има късмет да се откри болшинство в този парламент, което да поддържа правосъдната промяна. „ За основните детайли в нея ни трябват 121 гласа. За КПКОНПИ са 121. Да има магистрат, който да проверява основния прокурор – 121. За избора на Висш съдебен съвет би трябвало конституционно болшинство, само че това не е и част от програмата с съответните периоди “, изясни вицепремиерът в оставка.

Асен Василев съобщи още, че в случай че мандатът отиде при Българска социалистическа партия или „ Демократична България “, те ще предложат управническата стратегия на „ Продължаваме промяната “. „ За нас беше значимо, когато мандатът беше при нас, да съберем задоволителна поддръжка за доста ясна законодателна и управническа стратегия, която бяхме показали по седмици. Имахме диалози и с Иванов, и с Нинова, и с Панев, и с ген. Атанасов, които споделиха, че са доста удовлетворени от управническата стратегия и в случай че мандатът отиде при тях, ще се търси парламентарна поддръжка за нея. Персоналният личен състав е второстепенен “, разяснява той.

„ Моето персонално мнение е, че с Има Такъв Народ като институция Политическа партия не би влезнала в диалози. Истината е, че ние там видяхме доста нелогични решения. Имаме нулево доверие към това, че биха създали нужните стъпки за това да се борим с корупцията и България да извърши на уговорките си, свързани с еврото и така нататък с Партия Има Такъв Народ партия Политическа партия не би преговаряла, тъй като одобряват указания от горната страна. Ако депутатите могат сами да взимат решения и решат, че законодателната стратегия, която е препоръчана, са подготвени да я поддържат, решението за КПКОНПИ, това е добре за България и бихме го подкрепили. На никого не му се върви на избори. Очаква ни доста тежка зима и страната има потребност от работещ парламент “, сподели още Асен Василев.

Ако носителят на третия мандат успее да събере парламентарна поддръжка, „ Продължаваме промяната “ ще тестват дали тя би била действителна. „ До парламентарната почивка да се избере Рашков за началник на КПКОНПИ, да се тества дали възможното болшинство в действителност работи “, уточни Василев.

Той съобщи още, че изобщо не държи да е министър председател. И изясни дали при предварителни избори има късмет да се откри болшинство в Народното събрание, което в реалност да се бори с корупцията в страната. „ Не ни би трябвало огромна девиация, трябват ни общо четирима индивида сред трите партии, по отношение на това, което се събра като поддръжка за тази стратегия. Това, което се случи с депутатите на Има Такъв Народ, се е случило и в социологията. Има преливане и на хора, освен на депутати. Въпросът е дали може една акция, която да убеди българския народ да гласоподава по този начин, че да има тези четирима депутати “, уточни Асен Василев.

Той бе безапелационен, че газ в България ще има, а плановете на " Булгаргаз " демонстрират, че към началото на отоплителния сезон газохранилището в Чирен ще е цялостно на 80%, а може би повече.

„ Изборът е доста елементарен. Можехме да имаме най-стабилното ръководство като се прегърнем с ГЕРБ. Това няма по какъв начин да го предоставим на гласоподавателите. В тези 6 месеца паднаха доста маски. Стана доста ясно кой къде стои. Силно имам вяра, че и жителите от ден на ден ще вършат избора да живеят в една естествена страна, която не цялостни осем огромни компании с милиардни поръчки, а която влага обикновено в инфраструктурата си. Вместо да отглежда осем бебета, отглежда 7 милиона жители “, безапелационен е Асен Василев.

Той отговори и дали Политическа партия ще се яви дружно с Демократична България на идните избори: „ Поръчали сме си социология, само че това е въпрос на избор на тактичност, това не е някакъв надълбоко метафизичен въпрос. Социологията предишния път демонстрира, че в случай че се явим поотделно, ще вземем повече “, уточни той, като добави, че този път може да е друго.

Данните от тази социология, по думите му, ще излязат най-много до три седмици.

Той разяснява още, че няма потребност от промени в данъчната ни система.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР