Институцията на Обществения посредник в Пловдив реализира инициативата си за

...
Институцията на Обществения посредник в Пловдив реализира инициативата си за
Коментари Харесай

Пловдив вече има първи младежки омбудсман

Институцията на Обществения медиатор в Пловдив осъществя самодейността си за построяването на неофициален орган юношески омбудсман на територията на града. Той е бил определен след конкурс всред възпитаници от 9-ти до 12-ти клас от 12 междинни учебни заведения. Това оповестиха от кабинета на омбудсмана в Пловдив.

Младежкият публичен медиатор е определен на втори тур от Времена комисия, състояща от представители на Регионално ръководство на образованието, дирекция " Образование " на Община Пловдив, специалисти от екипа на Обществения медиатор и самият омбудсман Борислав Стаматов. И това е Николай Николов, възпитаник от 12-ти клас на Националната комерсиална гимназия - Пловдив. Класиралите се на второ и трето място стават негови заместници.

Всички претенденти са предложиха съвременни хрумвания, посочили са познания, умения и разсъдък, насъбрани освен в образователния развой, се споделя още в известието. Начинът им на показване е бил безапелационно доказателство, че те даже в ученическа възраст са към този момент разпознаваеми персони. Отпадналите претенденти са получили предложения да станат представители на определения юношески омбудсман в тяхното учебно заведение, както и в други неофициални юношески групи и организации.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР