Институциите във област Видин синхронизираха действията си за по-добратата организация

...
Институциите във област Видин синхронизираха действията си за по-добратата организация
Коментари Харесай

Видин вече се готви за зимата: Къде се очакват най-големи проблеми заради снега?

Институциите във област Видин синхронизираха дейностите си за по-добратата организация на зимното поддържане през идния сезон. 

На  редовното съвещание на щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия стана ясно, че техническата обезпеченост на компанията за осъществяване на контрактуваните отговорности по снегопочистване на републиканските пътища на територията на област Видин за зимния сезон сега са налични към 2700 тона пясък , 670 тона сол, 300 тона примес, както и 15 тона калциев двухлорид , като следва снабдяването и с останалите количества от компанията реализатор.

В момента се прецизира снегопочистването на пътищата до помпените станции и уреди взаимно с общините и кметствата. Проверено е положението и готовността на ресурси от спешен материал и своевременното им попълване. Осигурени са нужните отоплителни материали .

Лечебните и з дравни заведения на територията на област Видин са актуализирали проектите си за работа при бедствия в частта снегонавявания . Проверена е готовността на медицинските екипи за дейности в условия на зимна конюнктура и е осъществена инспекция на персоналния състав, здравната и автомобилна техника е в редовност. 

От полицията прецизираха, че краткотрайната организация на придвижване по околовръстния път на града при влошени метеорологични условия, има заплаха да сътвори проблеми с трафика.

Налице са нужни материали и техника, нужни за снегопочистване и опесъчаване на основния обект.

Предвиден засилен надзор в ръководството на тежкотоварните коли, като добави, екипите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ работят по график с наряди през празничните и почивни дни.

В учебните заведения, където е имало нужда, към този момент е завършил ремонтът на парните съоръжения . Общините на територията на област Видин също обявиха, че са подготвени за случаите на усложнена зимна конюнктура .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР