Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората

...
Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората
Коментари Харесай

Акад. Денков категоричен: Президентското вето е абсолютно излишен...

Институциите би трябвало да се опитаме да работим дружно, тъй като хората чакат резултати от нас, означи министър председателят и добави, че въпросите за какво президентът постанова несъгласие, би трябвало да бъдат отправяни към самия него.

 

Относно случая със арестуван мъж от Босилеград, обвинен в шпионаж в интерес на България, акад. Денков разяснява, че има дефинира обвинявания към него и Министерството на външните работи (МВнР) ще се поинтересува от случая. " Официална спомагателна информация, също така, което знаете, сега няма. Ще следим случая ", безапелационен бе той. 

 

Запитан за разискването през днешния ден в Брюксел на кандидатурите на България и Румъния за Шенген, министър-председателят уточни, че има огромна смяна в обстановката през последните месеци, с помощта на напъните на държавното управление.

 

" В края на ноември пристигна задача, в която имаше представители на Австрия и Нидерландия ", напомни Денков. " Резултатът от задачата е един извънредно позитивен отчет, защото представителите на двете страни са подписали отчета, което значи че одобряват, че има доста интензивен прогрес. Днес и на следващия ден ще бъде показана тази информация пред Съвета на вътрешните министри на Европейския съюз, тъй че да е ясно, че напредъкът е на разположение ", акцентира акад. Денков. По думите му не престават дипломатическите старания по какъв начин да се формулира решение, което до края на този месец да бъде признато. " В момента е по-трудно да се договаря с Нидерландия, само че не значи, че не е допустимо, тъй че договарянията не престават ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР