Институциите трябва да работят всички заедно. Искаме ли да има

...
Институциите трябва да работят всички заедно. Искаме ли да има
Коментари Харесай

Плевнелив призна костинбродската афера, призова управляващите да си вършат работата

Институциите би трябвало да работят всички дружно. Искаме ли да има още веднъж "Костинброд ", който беше още една изборна операция пред очите на целия български народ. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия президентът (2012 – 2017 година) Росен Плевенлиев. По този метод той за следващ път призна изборната машинация, разобличена тогава от актуалният евродепутат и някогашен публицист Николай Бареков, който предаваше онлайн в деня за размисъл преди изборите.

Бюлетините бяха открити на 11 май, ден преди парламентарните избори.

Тогава стана ясно, че в печатницата "Мултипринт " в Костинброд има 480 000 бюлетини отвън към този момент доставения на държавното управление на 8 май тираж от 8 343 000 бюлетини, в които влизат и запас от 10%.

През декември прокуратурата внесе делото по случая в съда. Тя беше безапелационна, че сред 27 април от 12 май някогашният основен секретар на Министерския съвет РосенЖелязков не е упражнил надзор върху активността на служителите от държавното управление за осъществяване на отговорностите на печатницата по контракта й с кабинета за направата и доставката на 8 343 000 броя бюлетини за гласоподаване.

Софийският градски съд обаче оправда Желязков по аферата „ Костинброд “.

"Обективно институциите би трябвало да реагират превантивно - което англичаните вършат, а освен да витаят терзания и подозрения ", разкритикува той ръководещите.

Интервюто с Плевнелиев беше във връзка случая "Гебрев ", разиграл се през 2015 г, когато Плевнелиев още е бил президент.

Плевнелиев призна скандално, че по никакъв метод не е бил известен за него - никакви представители на служби даже не са разговаряли с него по сходен случай.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР