Институциите работят по всички защитни механизми, свързани с приемането на

...
Институциите работят по всички защитни механизми, свързани с приемането на
Коментари Харесай

ПЕКАНОВ ОБЯВИ: Институциите работят по защитни механизми, за да приемем еврото

Институциите работят по всички защитни механизми, свързани с приемането на еврото. Това съобщи пред публицисти служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Приемам доста съществено опасенията на хората, слушам ги и ги разбирам. През годините самичък съм казвал, че България има потребност от стремително повишаване на приходите, че изоставаме. Това, което сме видели в други страни, сходни на нашата – да вземем за пример Словения и Словакия, при приемане на еврото няма някакъв голям инфлационен напън. Напротив, измереният инфлационен напън е от 0,2% до 0,4%. В настоящата обстановка не мисля, че е подобен голям фактор, който ще докара до обедняване. Това е по-скоро боязън, който хората имат. Разбираме ги, само че институциите работят по-всички защитни механизми това да не се случи “, увери вицепремиерът.

Пеканов напомни, че за избран интервал в страната ни следва да има двойно изписване на цените на стоките и услугите – в лв. и евро, тъй че потребителите да могат да вършат съпоставяне. Всички касови бележки също ще демонстрират цената в лв. и евро, както и обменния курс.

„ Всякакви спекулативни практики би трябвало да бъдат пресечени. Важно е да може да се подават и сигнали “, уточни още Пеканов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР