Институциите, президентството и дори партиите, да вземат мерки и позиция

...
Институциите, президентството и дори партиите, да вземат мерки и позиция
Коментари Харесай

Премиерът за “Възраждане“: В българския парламент вилнее неофашистка партия

Институциите, президентството и даже партиите, да вземат ограничения и позиция против апелите на партия “Възраждане ” за протести, експанзия и принуждение, прикани през днешния ден министър председателят акад. Николай Денков.
Прочетете още
Ще стартира днешната си тирада с един откъс: ”В българския парламент вилнее неофашистка партия - тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български национални полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите ". Изказването е на проф. Георги Фотев. Тази констатация изисква решение и деяние както на институциите, по този начин и на политическите партии, сподели Денков.

Повод за апела му са изявленията на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов в обществените мрежи, както и опитите на депутати от партията да стопират изявления на народните представители от други партии на парламентарна естрада.

" Този вид дейности от страна на " Възраждане " започнаха преди две години, само че през последния месец виждаме активиране на тази експанзия, в това число с постове от водача и апели за потребление на принуждение по улиците и нелегитимна възбрана към народните представители да се изричат ", сподели Денков.

“Историята на човечеството знае, че огромните проблеми стартират с дребни акции от този вид ", настоя той.

Затова през днешния ден взехме решение, че считаме за изцяло недопустимо този вид държание, продължи Денков. И прикани ”Възраждане ” да се “върне към спазването на законите на страната ”.

Всеки има право да стачкува, само че тези митинги не би трябвало да водят до ескалиране на насилието, разяснява пък вътрешният министър Калин Стоянов. Той акцентира, че Министерство на вътрешните работи ще вземе всички ограничения за запазване на публичния ред и няма да позволява провокации. Призова и жителите да не предизвикат принуждение и ненавист. Благодари и на служителите на реда, които не са разрешили да се стигне до напрежение, макар опитите за такова, на митинги през миналите дни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР