Институции в Западна Африка все по-често се сблъскват със сигнали

...
Институции в Западна Африка все по-често се сблъскват със сигнали
Коментари Харесай

Журналисти под прикритие: Оценки срещу секс в елитни университети

Институции в Западна Африка все по-често се сблъскват със сигнали за полов тормоз от студентки, насилвани от преподаватели. Оказва се обаче, че там това действие се потвърждава прекомерно рядко. След като събира десетки очевидци, Би Би Си изпраща публицисти под прикритие, представящи се за студентки в Лагос, най-големия град в Нигерия, както и университети в Гана.

По време на следствието дамите, които били оборудвани със скрити камери, са полово унизени и подложени на напън, а във видео, оповестено от медията, се вижда по какъв начин двамата професори - Бонифейс от Нигерия, отпраща неприлични оферти на 17-годишна студентка, и Бутакор от Гана - предлага на момиче да бъде второто й гадже.

Журналистката, която се показва за студентка последна година в университет в Нигерия, се обръща към лекар Бутакор с готовност да кандидатства за магистърска степен, откакто е приключила бакалавър. На втората им среща с преподавателя, която се е състояла в офиса му, той стартира да я омайва, обяснявайки какъв брой е красива. " Изглеждаш " уау ", какъв брой момчета ти споделиха през днешния ден, че си красива? ", пита той.

Правилата на университета в Гана безусловно не разрешават на преподавателите да имат полов контакт със студентите.

" Нека бъда твоят втори другар, мъжете имат втора жена, няма да ти сътворявам проблеми, няма да ти се греша в персоналното пространство, дано просто бъда твоето второ гадже, тъй като аз съм женен, а брачната половинка ми не е тук, не е в страната ", споделя още той.

Журналистката споделя, че той даже й е предложил работа в неговия отдел, макар че крайният период за кандидатстване е изминал.

Когато Би Би Си се свързва с доктор Пол Бутакор, той отхвърля половото си държание с репортера под прикритие или с друго момиче от неговите студентки. Той споделя, че съблюдава безусловно всички правила на университета.

Университет в Гана пък излезе с публична позиция, в която се показва, че казусът с доктор Бутакор ще бъде решен.

А една от студентките, насилвана от Бонифейс, е пробвала да се самоубие 4 пъти, откогато е приключила университет. Твърди, че тя е тероризирана от него неведнъж.

" В едно помещение на личния състав професорите водят девойките там, с цел да се целуват. Малко романтика. Наричат я " студената стая ", декларира един от професорите на журналистката под прикритие при едно от нейните последващи визити.

Той разкрива, че връзката сред студентки и професори е с привилегии - секс против довеждане докрай на университет: " Момичетата заплащат с телата си. Няма нищо гратис ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР