Институтът за цветовете Pantone обяви цвета на 2023 г. -

...
Институтът за цветовете Pantone обяви цвета на 2023 г. -
Коментари Харесай

Pantone определи основния цвят на 2023 г.

Институтът за цветовете Pantone разгласи цвета на 2023 година - Viva Magenta. „ Нестандартен колорит за ексцентрично време “, пише за него Институтът по цвета, представяйки го на целия свят.

Включвайки топли и студени тонове, Viva Magenta е ален колорит с номер 18-1750 с контрастни нюанси.

При избора на колорит за 2023 година институтът Pantone взе поради многото провокации, пред които са изправени хората напоследък, като пандемията от COVID-19, и по какъв начин те са повлияли на настройките, полезностите и настроението на хората.

„ Viva Magenta е жив цвят, чието обилие вдъхва вяра и наслада. Мощно и вдъхновяващо, това анимирано алено предизвиква експериментирането и свободното изложение. Това е неограничен, трогателен цвят “, акцентират от Pantone.

В несигурни години това постоянно означаваше успокояващи или повдигащи настроението цветове. На фона на продължаващата пандемия Viva Magenta съставлява убеденост и връзка в свят, който се пробва да се изправи още веднъж на крайници, съгласно Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.
   View this post on Instagram   

Leatrice Eiseman, изпълнителен шеф на Pantone Color Institute, сподели, че нюансът е въодушевен от естествена алена багра, получена от дребни инсекти, наречени кохинил:

" Ние търсим ентусиазъм от природата и действителния свят, защото виртуалните светове от ден на ден проникват в всекидневието ни... Viva Magenta ни свързва още веднъж с нашите корени. Тя въодушевява духа ни и укрепва вътрешната ни резистентност, като приканва силите на природата. "

Pantone Matching System, която се употребява за идентифициране и сравнение на цветове в браншове като щемпел, графичен дизайн и мода, е създадена от Pantone. Повече от 20 години той всяка година избира цвета на годината.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР