Институтът за пътна безопасност представи доклад относно пътен тунел Железница, след

...
Институтът за пътна безопасност представи доклад относно пътен тунел Железница, след
Коментари Харесай

Тунел Железница завършен, но неизползваем

Институтът за пътна сигурност показа отчет по отношение на пътен тунел " Железница ", след като извърши на място инспекция на него и оборудванията към него, които са част от строителството на лот 3.1 от Автомагистрала " Струма ".

На 10 август ИПБ е открил, че тунелът е изпълнен предварително и е изцяло подготвен за въвеждане в употреба.

Двете тръби на тунела са общо над 4 км и са част от градежа на лот 3.1 от Автомагистрала " Струма ". Съоръжението е с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н. Изграден е и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм град Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, които са надлежно 108 м и 18 м, подпорна стена и други, означават от Института, написа Стандарт.

Две доста съществени мостови уреди са построени и към северния вход на тунел " Железница ", с което се добавя картината на всичко, което инспектира ИПБ, добавя се в отчета.

От ИПБ прецизират, че всичко това е построено за година и половина от изпълнителя с европейски пари по стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Към днешна дата обаче всички тези уреди бездействат и не са въведени в употреба заради две свлачища, които се намират от двете страни на тунела. От Института акцентират, че за свлачищата се знае повече от година и половина, само че до момента не са подхванати никакви ограничения за тяхното подсилване, с цел да може да се вкарат в употреба тунел " Железница " и всички останали уреди.

" Оказва се, че за година и половина строителите са построили най-дългия тунел в България, построили са четири мостови уреди, хеликоптерна площадка, обслужващ тунелен път и подпорни стени, а държавните институции в лицето на някогашните управления на Министерство на регионалното развитие и АПИ не могат да укрепят за същия период две свлачища ", обобщават от ИПБ.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР