Институтът за пътна безопасност благодари на г-н Станислав Трифонов, че

...
Институтът за пътна безопасност благодари на г-н Станислав Трифонов, че
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност: Благодарим на Трифонов, че махна Караджов

Институтът за пътна сигурност благодари на господин Станислав Трифонов, че отдръпна министър Караджов и по този метод даде опция да стартират действителни промени при възлагането, градежа и контрола на пътищата в България. На 18.04.2022 година специалистите на Института се обърнаха с отворено писмо към представляващия " ИТН " да освободи господин Караджов, тъй като с всичките си свои дейности той легитимира порочните практики от предходни ръководства. Това написаха от Института в позиция за публицисти.

По думите им доказателство за това са:

- Бяха осъществени заплащания по инхаус контракти от страна на Министерство на регионалното развитие единствено няколко дни преди Нова година;

- Не бяха осъществени структурни и кадрови промени в Агенция „ Пътна инфаструктура “;

- Порочната процедура да се назначават за шефове на АПИ чиновници на строителни компании, които по-късно се връщат да работят за същите тези компании, продължи и при господин Караджов;

- Бяха изплатени над 600 млн. лева на строителни компании за осъществена от тях работа, без да е осъществена самостоятелна физическа инспекция (да бъдат взети проби от самостоятелна интернационална лаборатория) за качеството на ремонтите. Това ни демонстрира, че единственото предпочитание на управлението на Министерство на регионалното развитие е било да изплати над 1 милиарда лева на строителните компании, а обещанията за невиждани поправки по нашите пътища (3000 км. от републиканската пътна мрежа) не се състояха.

За всички нас е пределно ясно, че потреблението на въпроса с Република Северна Македония е единствено една димна завеса, посредством която се прикриват същинските планове на " ИТН ", а точно: да бъдат изплатени милиарди левове на строителни компании по контракти предоставени от предходни ръководства без да се извършат самостоятелни инспекции за качеството на тези поправки. След като стана ясно, че тези пари няма да бъдат изплатени, небрежно беше отдръпнат министър Караджов, тъй като неуспехът от нереалистичните му обещания щеше да изчегърта от политическия ни живот партия " ИТН ". Медийният комфорт, в който до този миг се къпеше министър Караджов, наесен щеше да се обърне против него, тъй като би трябвало да си изгубил всичкия си ум да обещаваш 3000 км. поправки по нашите пътища за едно лято без да имаш нито една социална поръчка влезнала в действие до този миг.

Експертите на Института за пътна сигурност смятат, че отдръпването на министрите от " ИТН " е опция за българския народ да се освободи от зависимостите и икономическите ползи, които преследва планът „ ИТН “. През миналите месеци неведнъж сме алармирали българската общност за зависимостите и неспособността на цялото управление на Министерство на регионалното развитие да се оправи с провокациите на транспортната ни система.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР