Институтът за изследване на войната (ISW) в последния си доклад

...
Институтът за изследване на войната (ISW) в последния си доклад
Коментари Харесай

ISW: Ситуацията за украинската армия може да стане страшна

Институтът за проучване на войната (ISW) в последния си отчет оповестява, че обстановката на фронта за украинската войска е извънредно тежка, само че сега не е безнадеждна, съобщи Sky News. Нещата обаче могат внезапно да се влошат, в случай че Съединени американски щати скоро не вземат решение да провиснал военна помощ на Киев.

 

Руските сили напредват, само че към този момент завоеванията им са доста лимитирани и на извънредно висока цена. Повече съветски бойци евентуално са починали в борбата за Авдеевка, в сравнение с са починали през цялата съветско-афганистанска война.

Украйна ще бъде в доста по-силна позиция, когато военновъздушните сили на страната получат първите изтребители F-16 през идващите месеци. В отчета се отбелязва, че единствено Съединените щати имат ресурсите да дадат на Украйна тъкмо това, от което Украйна най-вече се нуждае.


Ако Съединените щати в последна сметка откажат тази помощ, тогава обстановката в действителност може да стане доста сериозна. Институтът показва, че войната надалеч не е завършила и съветската войска страда от доста дефекти, които ЗСУ употребяват. „ Руснаците се приспособяват към дълги военни старания в Украйна, само че те не са ордите на Червената войска, увити в триумфалните флагове на успехите през Втората международна война, за които Путин и неговите пропагандисти се показват “, пишат от ISW.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР