Институтът на сър Тони Блеър продължи да получава пари от Саудитска Арабия след убийството на Джамал Хашоги

...
Принцът, широко известен като MBS, който е фактическият лидер на
Коментари Харесай

Принцът, широко известен като MBS, който е фактическият лидер на страната, беше обвинен, че е поръчал убийството на журналиста дисидент от Washington Post Г-н Хашоги в консулството в Истанбул през 2018 г.

Той отрече каквото и да е участие и обвини измамни агенти.

Говорителят на сър Тони потвърди пред Sunday Times, че институтът е продължил участието си в Саудитска Арабия Визия 2030, широкообхватна програма за икономическа реформа, насочена към стимулиране на туризма и намаляване на зависимостта от петрола, след смъртта на г-н Khashoggi.

Според изявление, „безпокойствата“ първоначално са били изразени вътрешно, докато институтът е обмислял как да продължи с партньорството, което започна през 2017 г. след убийството.

Но в крайна сметка сър Тони беше на мнение, че продължаването на ангажимента е „оправдано“ въпреки „ужасното престъпление“, каза говорителят.< /p>

Нито един персонал или член на борда не се противопоставиха на решението.

„Подновеният ангажимент на САЩ и западните нации със Саудитска Арабия и престолонаследника принц Мохамед Бин Салман илюстрира защо това решение беше правилно“, a се казва в изявление.

Прочетете повече:
Блеър: NHS „не служи на целта си“
Въздействието на ИИ е равно на индустриалната революция, казва бившият премиер

Сунак покани престолонаследника в Обединеното кралство

Това идва, след като Financial Times съобщи, че Риши Сунак е поканил престолонаследника в Обединеното кралство през есента. Даунинг стрийт отказа коментар по това време.

Посещение в Обединеното кралство би показало, че западните страни приветстват принц Мохамед обратно в дипломатическото лоно, след като той беше изгонен след убийството.

Великобритания се цели да укрепи връзките си с кралството въпреки опасенията относно досиетата му с човешките права, докато се стреми да привлече инвестиции от богатия на петрол Персийски залив след Брекзит.

FT каза, че подробностите за пътуването все още не са финализирани, цитирайки официално изказване: „Зависи повече от тях, тъй като ние се нуждаем от тях повече, отколкото те от нас.“

Изображение: Риши Сунак се срещна с престолонаследника Мохамед бин Салман на срещата на върха на Г-20 в Бали миналия ноември

Премиерът направи не обсъждайте убийството на Хашоги по време на срещата на върха

Г-н Сунак се срещна с принц Мохамед в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Бали миналия ноември, където обсъдиха социални реформи и граждански свободи, но не и убийството на г-н Хашоги, номер 10 каза тогава.

Американският президент Байдън повдигна темите в собствените си разговори по въпроси, свързани с енергията и сигурността, когато се срещна с престолонаследника миналата година, което предполага, че смята, че саудитският лидер е отговорен за убийството.

В изявление от офиса на сър Тони се казва, че той „е на мнение тогава и е твърдо на мнението сега, че програмата за социални и икономически промени в ход в Саудитска Арабия е от огромно и положително значение за региона и света... отношенията със Саудитска Арабия са от критично стратегическо значение за Запада и следователно оставането на ангажираност там е оправдано".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР