Институтът INSAIT към Софийския университет отпуска стипендия от 27 000

...
Институтът INSAIT към Софийския университет отпуска стипендия от 27 000
Коментари Харесай

INSAIT отпусна стипендия на треньор на дамския отбор по математика на България

Институтът INSAIT към Софийския университет отпуск а стипендия от 27 000 лева на Люба Конова . През последните години тя е един от тримата водачи, които приготвят националният ни момичешки тим по спортна математика.

Люба е преподавател в Първа частна математическа гимназия и е призната в професионално квалификационна степен магистратура по „ Логика и логаритми “ във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет. Отпуснатите средства ще покрият разноските за образование и ще насърчат младия академик да продължи да работи в сферата и да оказва помощ на българските гении да реализират нови и все по-големи резултати в региона на математиката .

Люба Конова е притежател на редица оценки, измежду които сребърни и бронзови медали от национални и интернационалните олимпиади по математиката.

Последователните старания на INSAIT са ориентирани към развиване и поддържане на мрежа от учени в региона на точните науки и ангажиране със обществени планове, които спомагат за развиването на младите гении на България и задържането им в страната ни. Затова с отпуснатата стипендия се реализира по едно и също време подкрепяне на преподавател по математика и поощряване на един млад академик да продължи да се развива в научната сфера .

Средствата са обезпечени от фонда към INSAIT, в който влагат частни компании и физически лица за извършване на обществено виновни планове и поддръжка на активността на института.

Припомняме, че за повторно INSAIT подкрепя магистри в програмата на ФМИ – „ Логика и логаритми “. Преди година проф. Мартин Вечев персонално даде стипендия от 27 000 лева за Траян Господинов, който е първенец на випуска и през днешния ден работи по дипломната си работа точно в INSAIT.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР