Институт Конфуций при Великотърновския университет обяви IX Национален конкурс на

...
Институт Конфуций при Великотърновския университет обяви IX Национален конкурс на
Коментари Харесай

Институт „Конфуций” в Търново обяви IX Национален конкурс “България и Китай – древни и уникални цивилизации”

Институт „ Конфуций ” при Великотърновския университет разгласи IX Национален конкурс на тематика „ България и Китай – антични и неповторими цивилизации ”. Желаещите да се включат показват рисунка, афиш, колаж, компютърна анимация, презентация, есе, роман, стихотворение доклад и други форми. Творбите би трябвало да са основани през 2018 – 2019 година и да не са се състезавали в други състезания.

Няма възрастови ограничавания и ограничавания към употребяваните техники, материали и формат на рисунките. Срокът за предаване на творбите е 31 март 2019 година. Адресът за изпращане е ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ”, Пети корпус, Институт „ Конфуций ”.

Всички създатели получават документ. Произведенията на изобразителното изкуство ще бъдат експонирани в галерия във фоайето на Института, литературните разработки, класирани на първо, второ и трето място – ще бъдат оповестени на формалния уебсайт на „ Конфуций ”, разясни техническият помощник Анелия Калинова.

Над 200 деца, възпитаници и студенти от над 10 града в страната са взели участие в миналогодишното издание на състезанието. Най-малките са били 4-5-годишни. „ Те най-вече се изявяват с рисунки, а от I до IV клас нормално пишат доста забавни приказки ”, изясни Калинова.

Организаторите се надяват тази година в арт събитието да се включат и студенти от Китай, които се образоват в български университети.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР