Инстинктът ни е да ядем много по-калорична и лесно усвояема

...
Инстинктът ни е да ядем много по-калорична и лесно усвояема
Коментари Харесай

Веско Станков: Много хора са срещу биопродуктите, защото не ги разпознават

Инстинктът ни е да ядем доста по-калорична и елементарно усвояема храна, тъй като еволюционно ние не сме имали достъп до големи количества храна, както в този момент, и сега леко би трябвало да тръгнем против инстинктите си, тъй като няма по какъв начин един картоф на пара да провокира подобен танц на вкусовите ти рецептори, както едни пържени картофи с олио и сол. Това съобщи в изявление за предаването „ 12+4 “ Веско Станков , прочут с блога си за здравословно хранене.

Най-големият препъни камък са навиците, уточни Станков и изясни: Вкусовите рецептори се упражняват. Всъщност, един път построен табиет – ние ще си умрем с него. Единственият метод да победим сходен табиет е да изградим нов, който е доста по-силен, сподели още Станков.

По думите му, не е наложително да се ядат единствено биохрани, само че би трябвало да се научим да ги разпознаваме: Много хора са против биопродуктите, тъй като не ги разпознават, а от това нещо страдат  и самите производители, тъй като по никакъв начин не е на ниска цена документът, който получават. Просто би трябвало да се види на етикета, където написа „ био “ и има код на сертифициращия орган. Много е мъчно да се злоупотребява, тъй като сертифициращите органи са частни сдружения и са в непрекъсната конкуренция.  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР