Инсталацията за производство на ракия, открита от полицията в пазарджишката

...
Инсталацията за производство на ракия, открита от полицията в пазарджишката
Коментари Харесай

Директорът на гимназията с ракиджийница: Това е учебна изба!

Инсталацията за произвеждане на ракия, открита от полицията в пазарджишката Професионална гимназия по селско стопанство " Царица Йоанна ", е работила там с години наред. Това разяснява пред " Марица " шефът Георги Гатев, като призна, че и самичък не си спомня тъкмо от кой момент съществува оборудването. То е част от образователна маза, в която се вършат и вино, и високоалкохолни питиета - това е част от образованието на учениците в паралелката по лозаро-винарство, за които практиката е наложителна по националните образователни проекти. Ако не може да се обезпечи такава в цех или индустриално дружество, се провежда в учебното заведение, изяснява шефът.
" През годините се оказа, че са се натрупали някакви количества - да кажем, материали, които не можем да лиснем в равнищата, а с цел да ги унищожим трябват средства - споделя още Гатев. - Тука има разминаване в тяхното предпазване. Но няма нито продажби, нито опити за реализация, тъй че всичко това е едно неразбирателство. "
На въпроса за ракията, конфискувана от неговия дом, шефът не отхвърли, че е по този начин. По думите му обаче става въпрос за домакински алкохор, създаден преди 30-40 години от неговите татко и дядо, към този момент покойници, и защитавана от този момент за персонални потребности. Нямала нищо общо с инсталацията в гимназията. Но защото е от дълго време правена, нямало и документи за нея.
Гатев не скри съмненията си, че инспекцията е по сигнал на негов сътрудник, който неотдавна е уволнен от екипа на гимназията.
Директорът няма искания към " Икономическа полиция ", счита, че чиновниците просто са си правили работата. Но е окуражен да извади и останалата част от истината нескрито, с цел да няма мотив да се усеща неловко след случилото се през днешния ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР