Instagram е приложението, което споделя най-много лични данни. До този

...
Instagram е приложението, което споделя най-много лични данни. До този
Коментари Харесай

Ето кои приложения споделят най-много лични данни на трети лица

Instagram е приложението, което споделя най-вече персонални данни. До този извод са стигнали в компанията pCloud, занимаваща се с кибербезопасност.
Отбелязва се, че приложенията събират данните на потребителите по разнообразни аргументи: една от тях е да се поправи и усъвършенства работата с тях. Освен това тази информация се употребява за проявление на реклама на платформите. Това се случва посредством предаване на данните на трети лица. Както демонстрира проучването, по този начин работят повече от половината от всички приложения. Третите страни могат да бъдат свързани с компанията, която прави приложението или могат просто да си заплащат за достъпа до данните. Изяснява се, че стратегиите могат да събират и обменят освен персонална информация, само че и историята на търсенията, оповестява РИА Новости.
 Европа отбелязва Деня за отбрана на персоналните данни Европа отбелязва Деня за отбрана на персоналните данни
На 28 януари Европа отбелязва Деня за отбрана на персоналните данни. В навечерието на Деня за отбрана на персоналните данни заместник-председателя...
Експертите стигнали до заключението, че Instagram споделя 79% от данните на потребителите, в това число историята на търсенията, персоналната информация, както и сведения за осъществените покупки.
Следващото място в листата на pCloud заема Фейсбук, предаващ 57% от данните. Платформата Youtube споделя 42%, като информацията се употребява за генерирането на рекламите, които се появяват преди и по време на видеата.
Според pCloud, към 80% от приложенията употребяват данните на потребителите за продажба на артикули както в самото приложение, по този начин и отвън него.
Компанията също дефинира приложенията, които събират минимум данни или изобщо не го вършат, да вземем за пример: Skype, Microsoft Teams, Clubhouse, Netflix, Signal и Telegram.
 Ердоган се отхвърля от WhatsApp Ердоган се отхвърля от WhatsApp
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се отхвърля от WhatsApp, съобщи " Блумбърг ", базирайки се на неговата пресслужба. Причината з...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР