Инспекцията по труда в Монтана проверява шест фирми в региона

...
Инспекцията по труда в Монтана проверява шест фирми в региона
Коментари Харесай

Инспекцията по труда в Монтана готви фалит на фирми заради забавени заплати

Инспекцията по труда в Монтана ревизира шест компании в района поради забавени заплати. Ако се откри, че не са изплатили дължимите хонорари на служащите си за последните три години, инспекцията ще изиска оповестяването им в неплатежоспособност, сподели на конференция шефът Димитър Петров.
„ Надявам се, че множеството от тези работодатели ще се издължат и ще избегнат правосъдната процедура”, добави той.
Според признатите законодателни промени, инспекциите обгръщат интервала от 1 февруари 2015 година до момента. Първите искове за неплатежоспособност на неточни работодатели ще бъдат импортирани в съда след 1 април т. година Така, без никакви други условия служащите ще могат да получат дължимите суми от Фонда за гарантиране на вземанията.
Две са компаниите в Монтана с огромни отговорности към служащите – частна болница и дружество за преправка на птиче месо. Останалите са по-малки задължения, сред тях и кооперация с неизплатена заплата на един чиновник и магазин с 3-ма чиновници.
50 000 лв. са забавените заплати в района единствено за месец януари. Миналата година в област Монтана са изплатени над 800 000 лв. забавени заплати, Най-големите длъжници обаче към момента не са изчистили заплащанията до дъно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР