Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма Феникс Дупница,

...
Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма Феникс Дупница,
Коментари Харесай

Трудови инспектори проверяват фирма Феникс Дупница

Инспекцията по труда в Кюстендил ревизира дупнишката компания " Феникс Дупница ", откакто 37-те й служащи са в престой по виновност на работодателя. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на шефа на инспекцията в Кюстендил Валентин Златински.

Предстои да бъде конкретизирано дали престоят на служащите е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат хонорари, уточни Златински. Не е ясно и това дали дупнишкото дружество ще възвърне активността си.

Златински сподели още, че до този миг работещите във компанията не са имали проблеми, свързани със закъснение или неизплащане на трудови хонорари.

В понеделник Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение " парична гаранция ", в размер на 10 000 лева във връзка с притежателя на " Феникс Дупница " Кольо Илиев. 67-годишният притежател на компанията за вторични първични материали се съобщи в полицията на 7 февруари след три денонощия полицейско търсене. Търсенето му беше обвързвано с връчването на публикуван от РИСОВ-Перник акт за насилствена административна мярка - неотложно преустановяване на активността на компанията.

Районната прокуратура в Дупница пък води досъдебно произвеждане против Илиев поради насъбраните наоколо до моста на автомагистрала " Струма " боклуци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР