Инспекцията по труда подхваща работодателите за работещите хоум офис“, съобщи

...
Инспекцията по труда подхваща работодателите за работещите хоум офис“, съобщи
Коментари Харесай

Инспекцията по труда подхваща работодателите за условията на труд по домовете

Инспекцията по труда подхваща работодателите за работещите " хоум офис “, заяви за Plovdiv24.bg Атанас Чернаев, шеф на инспекцията в Пловдив. Ще е належащо да бъде обезпечен достъп на чиновниците на инспекцията до домовете на работещите в такива условия, с цел да стане вероятен контролът. За желанията си осведоми още предходната седмица новоназначеният изпълнителен шеф на Главната ревизия по труда (ГИТ) Елена Аврамова. 

Ще се употребява ново разработен от организацията въпросник за самоконтрол, който ще се разпрати до бизнеса. В закона са планувани специфични механизми в дома да бъде допускан и самият шеф,за да откри сходството на осветлението, на електрическата апаратура, на микроклимата.

От инспекцията по труда регистрират дребен брой сигнали за не регламентирани трудови взаимоотношения в обособените браншове, няма и доста сигнали за неосигурени положителни условия на труд от самите работодатели – във връзка с техника и други за работещите " хоум офис “.

В Пловдив инспекциите към момента не са почнали, сподели Атанас Чернаев. Кога ще стане това занапред ще бъде конкретизирано.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР