Инспекторите от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са направили

...
Инспекторите от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са направили
Коментари Харесай

Инспекторите на ИАРА дариха 70 кг риба, конфискувана на язовир Искър

Инспекторите от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури са създали 2236 инспекции от началото на ноември до през днешния ден и са съставили 111 акта. Те са по река Дунав, в Черно море, на пристанище при разтоварване, в комерсиалната мрежа, във вътрешните водоеми и за нерегламентирана продажба на риба и рибни артикули по пътните сектори, оповестиха от ИАРА.

Иззети са близо 15 000 м. хрилни мрежи, 51 бр. винтери, 2 бр. драги, 60 кг. бяла пясъчна мида, над 1000 кг. риба , от която общо за страната над 500 кг. е дарена. Останалото количество жива риба и мидите са върната неотложно във водата.

В осъществяване на споразуменията за взаимна активност ИАРА продължава положителната процедура за взаимни инспекции с други институции.

Голямо количество от конфискуваните шарани са дарени на Социален патронаж Бургас, с цел да доближи до трапезите на обществено бедните жители.

70 кг риба беше дарена от инспекторите на ИАРА в София на два обществени дома за интеграция на хора с увреждания и поддръжка на деца и фамилии. Рибата е иззета при инспекция на чиновниците на язовир Искър. Задържани са 5 мрежи с обща дължина 350 метра и са формирани актове.

По-рано през седмицата е иззет бракониерски улов от 18 кг с мрежа, дълга 50 м . Уловът е върнат незабавно във водата. Общият брой на инспекциите от Звеното на ИАРА в София-област са 50 единствено за последната седмица. Част от инспекциите са осъществени взаимно с РДГ София .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР