Инспектори в Кюстендил започват активни проверки за трудови договори с

...
Инспектори в Кюстендил започват активни проверки за трудови договори с
Коментари Харесай

Масови проверки за трудови договори започват в Кюстендилско

Инспектори в Кюстендил стартират дейни инспекции за трудови контракти с началото на черешовата акция. Това заяви шефът на локалната ревизия по труда Валентин Златински, представен от БНР.

Той изясни, че е допустимо и сключването на еднодневни трудови контракти за 4-часов и 8-часов работен ден. Еднодневните трудови контракти през предходната година за работа в черешовите масиви в Кюстендилско са били 2300, а общият им брой, най-вече за селскостопанска претовареност - 3154.

Проверки за трудови контракти стартират и в туристическите обекти поради началото на летния сезон. Непълнолетните могат да бъдат наети на работа единствено с разрешението на Инспекцията по труда. През предходната година инспекторите са издали 64 разрешителни за работа на малолетни, две са били отказани.

Към момента инспекции се правят в строителни компании на територията на района.

Най-честите нарушавания са свързани с необезопасени очертания на софтуерни отвори и не носене на защитно работно облекло. Спрени са били и три строителни скелета.

Спрени са нарушаванията, отнасящи се до неизплащане и закъснение на трудови хонорари. Констатиран е единствено един случай на компания за дограма в Кочериново. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР