Инспектори от всички областни дирекции по безопасност на храните ще

...
Инспектори от всички областни дирекции по безопасност на храните ще
Коментари Харесай

БАБХ започва масови проверки в училищните столове

 Инспектори от всички регионални дирекции по сигурност на храните ще ревизират учебните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в учебните заведения.

Това оповестиха от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) във връзка с началото на новата образователна година.

Проверките са по предписание на министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Христо Вълчанов, прецизират от Агенцията.

От БАБХ показват, че ще бъдат проверявани произходът и вярното съхранение на първични материали и храни, сроковете на съхранение и спазването на изискванията за даване на информация за храните и вярното им етикетиране.

По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от личния състав, ангажиран с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на учебните заведения, според Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за публично хранене и обекти за търговия с храни по използване на противоепидемичните ограничения във връзка с COVID-19, осведомят от БАБХ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР