Инспектори от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)

...
Инспектори от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

НАП София запечатва над 30 обекти


Инспектори от териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП) в София са запечатали обекти на основни места в столицата, оповестяват от приходното ведомство.

Това стана допустимо с влизането в действие на последните промени в Закона за Данък добавена стойност, влезнали в действие от 1 януари, съгласно които подлежащият на запечатване обект може да бъде затворен без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва.

Такава информация е налична обществено в формалния уебсайт на приходната организация.

На територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград следва да бъдат запечатани над 30 обекта, в които органите на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания. Най-голям е броят им на територията на столицата.

Информацията за идни запечатвания се актуализира непрестанно по отношение на дейните контролни дейности на Национална агенция за приходите през ски сезона, показват от приходната администрация.

При открито неиздаване на касова записка обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за период до един месец без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания. Ако притежателят или упълномощеното лице на обекта откажат подпомагане при запечатването, чиновниците на приходната организация уведомяват прокуратурата, която подхваща съответните дейности по закон, прецизират от Национална агенция за приходите. /investor.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР