Инспектори от Митница Русе установиха цистерна, пълна с почти 25

...
Инспектори от Митница Русе установиха цистерна, пълна с почти 25
Коментари Харесай

Спипаха цистерна с близо 25 000 литра гориво без документи, зареждала бензиностанция в града

Инспектори от Митница Русе откриха цистерна, цялостна с съвсем 25 000 литра гориво, без документи за генезис и начислен данък.

Проверката на митническите инспектори е осъществена сега, когато транспортното средство, натоварено с акцизната стока, е било обвързвано с резервоарите на бензиностанция в град Русе, с цел да прелее товара си в тях. Фирмата се е пробвала да заблуди проверяващите с показани документи, издадени за друга автоцистерна. На 31.10.2018г. на притежателя на горивото беше връчен акт за откритото административно нарушаване. Предвидената в закона глоба е двойният размер на дължимия данък - 31 853 лв. плюс конфискуване на откритото количество /24 654 литра/ газьол или възнаграждение на цената му.

От началото на годината в Митница Русе са открити 8 случая на противозаконна търговия и държане на общо 47 553 литра нефтопродукти, без документи за генезис и заплатен, начислен или гарантиран данък. Имуществените наказания за тях възлизат на 61 835 лв. плюс цената на самите горива, които се лишават или би трябвало да се заплатят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР