Инспектори от ИАРА са гонили бракониери с термокамери в езерото

...
Инспектори от ИАРА са гонили бракониери с термокамери в езерото
Коментари Харесай

Луд екшън с бракониери в Бургас

Инспектори от ИАРА са гонили бракониери с термокамери в езерото „ Мандра “ през нощта против неделя, оповестява "Труд ".

Разразил се същински екшън. Бракониерите дали газ и изоставили под паника лодките си в региона на село Тръстиково, а те се изпокрили в близкото гробище.

Лодките, които инспекторите са преследвали, са били две, те са иззети, сподели заместител шефът на ИАРА Николай Иванов пред „ Труд “. Той изясни, че от седмица тече акция против извършители, като дневно се вършат приблизително по 15 акта.

Проверките са в региона на местността „ Дигата “. Там има помпена станция и водата е по- топла, по тази причина уловът е по- добър. Хваща се най-вече таранка.

През нощта, в езерото има дежурен специалист на ИАРА, който е с лодка и уреди за нощно виждане. Пълната екипировка на инспекторите е по Европейска стратегия, изясни Николай Иванов.

Уловът на таранка е неразрешен с мрежи, както и с уредите „ парашут “ и тройни куки. Много от отнеслите санкция били и без билети за лов на риба, като едно позволение коства 25 лв. и важи за цяла година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР