Инспектори от „Фискален контрол на НАП разкриха над 300 000

...
Инспектори от „Фискален контрол на НАП разкриха над 300 000
Коментари Харесай

НАП разкри над 300 000 тона зърно с неизяснен произход в силоз край Бургас

Инспектори от „ Фискален надзор " на Национална агенция за приходите разкриха над 300 000 тона зърно с неуточнен генезис при инспекция на зърнена база, която се намира в с. Свобода, покрай гр. Камено, област Бургас. Контролните дейности са осъществени взаимно със чиновници от Министерство на земеделието и храните и Министерство на вътрешните работи.

Проверката в базата в с. Камено е част от продължаващата от началото на март акция на Национална агенция за приходите, която цели да подсигурява спазването на всички законови условия, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и други

Откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да откриват произхода им, а компанията притежател на зърнобазата е отказала да спомага на проверяващите.

„ Служителите от звеното за фискален надзор реализират непрестанно наблюдаване и разбор на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни артикули. Търговците и производителите би трябвало да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните условия. Благодаря на сътрудниците за ежедневните старания и добре свършената работа ", сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР