Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите
Коментари Харесай

Горските инспектори извършиха 5355 проверки и съставиха 96 акта в периода 21-23 юни

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите сформираха 96 акта вследствие на 5355 осъществени инспекции , оповестяват от МЗХГ. Инспекциите са извършени в интервала от 21-и до 23-и юни.

Служителите в държавните предприятия са направили общо 2 225 инспекции по Закона за горите . Те са на 1006 обекта за рандеман на дървесина, 891 транспортни средства, 5 ловци, 2 рибари и 321 други физически лица. Съставени са 21 акта и са арестувани 0,71 плътни кубически метра обла строителна дървесина, 21,15 пространствени кубически метра дърва, 38 кг недървесни горски артикули, 2 броя каруци, три инструмента за дърводобив, измежду които два моторни триона.

103 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите пък са направили близо 3130 инспекции на територията на цялата страна . През надзор са минали над 340 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 340 обекта за рандеман на дървесина, 1320 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1130 рибари и физически лица. Съставени са общо 24 констативни протокола и 75 акта за открити нарушавания по Закона за горите. Задържани са дърва за огрев, моторно транспортно средство, моторен трион и 100 кг гъби.

Служители на РДГ Пазарджик са открили, че в частен парцел в местността " Заеков дол ", в землището на с. Кръстава, община Велинград, се съхраняват общо 21 ловни трофея, без да са приложени документи доказващи законния им генезис . Трофеите са конфискувани, а на нарушителя е формиран констативен протокол.

Горските инспектори в София са открили противозаконен рандеман на дървесина в държавна и общинска горска територия в землището на гр. Своге. Незаконно изсечени са 105 дървета от бял бор и зелена дугласка, немаркирани в основата им с контролна горска марка.

За установените нарушавания на Закона за горите чиновниците на РДГ София са съставили общо 3 акта.
 Държавните горски инспектори сформираха 79 акта за нарушаване на Закона за горите в интервала 14-16 юни
Държавните горски инспектори сформираха 79 акта за нарушаване на Закона за горите в интервала 14-16 юни

В същия интервал са осъществени над 4500 проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР