Инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършват

...
Инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършват
Коментари Харесай

Инспектори проверяват рибни стопанства и места за риболов в цялата страна /снимки/

Инспектори на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) правят огромни инспекции на търговски обекти, рибни стопанства, плавателни съдове и места за лов на риба в цялата страна. Това заяви изпълнителният шеф на службата Галин Николов.
Той осведоми, че през последните дни са осъществени изненадващи инспекции на фенове риболовци на река Калница, рибовъдни стопанства, инспекции в Черно море на даляни, мидени ферми, както и на риболовни кораби. Не са открити съществени нарушавания, което демонстрира повишение културата измежду представителите на сектора, включително и на феновете риболовци.
Не по този начин стои въпросът обаче с нощния улов и там ще съсредоточим всичките си сили, прилагайки закона в цялата му тежест, съобщи Николов. Той посочи, че по време на нощен обход в региона от Бургас до Царево инспектори на организацията са съставили четири акта за липса на билет за осъществяване на любителски лов на риба и един акт за осъществяване на любителски лов на риба посредством косене във водите на язовир "Мандра ".
В региона на езерото Дуранкулак са формирани девет акта за нощен лов на риба на маломерни риби, с констативен протокол са конфискувани въдиците на нарушителите.
При инспекция на Централния рибен пазар във Варна е намерено едно нарушаване в обект за продажба на риба. На търговеца е формиран Акт за определяне на административно нарушаване. Наложена му е санкция в размер на 500 лв.. Иззета е и рибата - калкан.
Съставен е и акт на търговец, заловен наново да продава риба на пътя Созопол - Приморско без нужните документи. Глобата, която законът планува за такова нарушаване, е до 6000 лв.. Николов сподели, че сходна търговия крие риск за купувачите и поучава риба да се купува единствено от регламентирани търговски обекти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР