Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнал за насилие над

...
Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнал за насилие над
Коментари Харесай

Сигнал срещу учител в Тополовград, родител твърди, че посегнал с бастун на детето му

Инспекторатът по обучение в Хасково ревизира сигнал за принуждение над възпитаник в учебно заведение в Тополовград, предава БТВ. Родител упреква преподавател в побой над детето му. В хода на инспекцията се оказало, че това не е единственото нарушение на преподавателя. В час по самоподготовка на трети клас камерата в класната стая снима влизането на преподавател, чийто бастун се стоварва върху главата на дете пред очите на различен преподавател. Преди да посегне с бастуна на детето, учителят Добрин Парнаров го размахва против различен възпитаник.

Спорът сред двамата стартира в коридора, а детето твърди, че е имало и физическо принуждение. Сигнал, че детето е бито в коридора от учителя подават и родителите. Станало е на място, където няма видеонаблюдение, открива инспекцията. " Няма побой над възпитаник. Има словесна експанзия, за която му направих забележка, тъй като той сподели - " Ти си никой, гледай си работата ". Неговата дума против моята дума. Има ли здравно, което да споделя, че той е обичай - няма ", твърди учителят Добрин Парнаров.

На въпрос дали е удрял с бастун друго дете той сподели: " Може да съм му протегнал ръка с бастуна, тъй като бях с дископатия. Но от това дете няма сигнал от родителите му ". Сигнал няма и от учителя, станал очевидец на експанзията в часа му. Наказанието за учителят Парнаров, което последва, е забележка. От Инспектората по обучение в Хасково оповестиха, че също стартират инспекция. За насилието в учебно заведение e известена и Агенцията за протекция на детето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР