Инспекторатът на МВР проверява още скандални факти за шефа на

...
Инспекторатът на МВР проверява още скандални факти за шефа на
Коментари Харесай

Само във Фрог: Инспекторатът на МВР проверява нови скандални факти за шефа на полицията във Враца

Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи ревизира още скандални обстоятелства за шефа на врачанската полиция Янко Янколов. Както Фрог заяви преди няколко дни Янколов стана обект на инспекция, откакто против него бе пуснат сигнал за нередности и подозрения за злоупотреби.
От информация на Фрог от АПИ излиза наяве, че камерите на организацията са прихванали Янко Янколов всеки ден са пътува със служебната кола от София до Враца и назад. Това е станало от 12-ти ноември до 26 ноември. Това значи, че за 20 дни служебният „ Лексус “ е изминавал дневно по 230 км. Според наши източници пътната брошура за изминатите километри и разноските са написани от водача на Янколов, който не е пътувал с него до столицата.

Това значи, че мъжът, въпреки и почтен, може да бъде измамен под отговорност. Въпросната кола, съгласно вътрешните правила, не е дадена персонално на Янколов, а за прилагане от цялото управление на локалната полиция, което допуска, че би трябвало непрекъснато да е във Враца разполагаем.

Ченгетата от Враца ни сигнализираха и за спор на ползи. В момента Янколов е назначил за краткотраен заместител Красимир Йончев. По предписание той би трябвало да управлява работата на началниците на районни ръководства. Оказва се, че подобен шеф е неговият брат. Той оглавява районното в Бяла Слатина.

„ Янколов не приказва с сътрудниците. Всички сме под достолепието му. Показва ни цялостно равнодушие, като че ли е от различен свят и не върви по земята. Чудим се от кое място му е самочувствието “, признаха редови ченгета.

В формалният сигнал против Янколов се оповестява за това, че той непозволено употребява жилище, което на всичко от горната страна се ремонтира за сметка на бюджета на Министерство на вътрешните работи. Припомняме ви, че Янко Янколов е кадър на Столична дирекция на вътрешните работи. Бил е действен в звеното по противопоставяне на кражбите. Там става непосредствен с някогашния основен секретар Георги Костов и настоящия шеф на НСБОП Ивайло Спиридонов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР