Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) напомня на съдиите, прокурорите

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) напомня на съдиите, прокурорите
Коментари Харесай

Съдиите, прокурорите и следователите с краен срок за подаване на имуществени декларации

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ИВСС) припомня на съдиите, прокурорите и следователите, че според член 175в, алинея 1, т. 2 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) декларациите за имущество и ползи по член 175а, алинея 1, т. 1 Закон за съдебната власт се подават годишно до 15 май – за миналата календарна година. Срокът за подаване на декларациите за 2022 година изтича на 15.05.2023 година (понеделник), осведоми Инспекторатът.

Имуществените заявления се подават пред ИВСС:

1. на книжен притежател, съпроводени с копие на електронен притежател (CD или USB флаш памет), посредством потреблението на един от следните начини:

- персонално в работа, " Регистратура " на ИВСС – всеки работен ден от 09:00 ч. до 17:30 ч.,

- по пощата,

- посредством пощенската кутия на ИВСС, инсталирана до входната врата на постройката на Инспектората, находяща се в гр. София, ул., " Георг Вашингтон " № 17,

или

2. по електронен път, подписани с дипломиран електронен автограф, основан според условията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, посредством изпращане на e-mail: [email protected] 

Имуществените заявления се подават по нов пример, одобрен от основния контрольор на ИВСС, наличен на интернет страницата на ИВСС, раздел, " Образци ", на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/941 .

Указанията за попълване и подаване на имуществените заявления са налични на интернет страницата на ИВСС, раздел, " Образци ", на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/931 .

Едновременно с имуществената декларация може да се подадат и декларации-съгласие по член 62, алинея 5, т. 1 от Закона за кредитните институции за откриване на банкова загадка от лицата, чието имущество се заявява, а точно: от магистратите, от техните съпрузи или от лицата, с които се намират във фактическо общуване на брачен начала, и от ненавършилите пълноправие деца.

Декларациите-съгласие се подават по одобрени от основния контрольор мостри, налични на интернет страницата на ИВСС, раздел,,Образци “, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/149, без да е нужна нотариална легализация на подписа на декларатора.

С цел облекчение процеса по приемане на имуществените заявления и попречване скупчването на хора в работа,,Регистратура “ на ИВСС през последния месец на периода по член 175в, алинея 1, т. 2 от Закон за съдебната власт, Инспекторатът към Висш съдебен съвет приканва задължените лица да подават декларациите си по пощата, посредством пощенската кутия на ИВСС или по електронен път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР