Инспекторът от СДВР Мирчо Мирянов увери, че органите на реда

...
Инспекторът от СДВР Мирчо Мирянов увери, че органите на реда
Коментари Харесай

Драконовски мерки за сигурност за мача "Левски" - ЦСКА-София

Инспекторът от Столична дирекция на вътрешните работи Мирчо Мирянов увери, че органите на реда ще се постараят агитките на безконечните противници от " Левски " и ЦСКА да не попречат на напредването на превоза и хората в столицата в края на работния ден. Футболният мач ще е на Националния стадион " Васил Левски ".

„ Двете агитки потеглят проведено към Националния стадион като наша задача е да следим за реда и запазване на публичния ред по време на метода им към стадиона. За задачата са подхванати всички нужни ограничения, като, естествено, сме се съобразили и с това да не се нарушава естественият темп на столицата и на жителите. Двете агитки ще се постараем да ги разминем по маршрута им на напредване. Около 16.00 часа чакаме последователите на професионален футболен клуб " Левски " да тръгнат от почитател клуба на " Тодор Александров ", последователите на професионален футболен клуб ЦСКА-София ще тръгнат половин час по-късно от улица " Иван Асен Втори ". Привържениците на ЦСКА, като домакини във въпросната среща, ще бъдат настанени в браншове „ А " и „ Г ", а на " Левски " в „ Б " и „ В " ".

Заради мача Центърът за градска подвижност забрани престоя и паркирането до привършване на футболната среща по алеите към стадиона.

От 17.00 часа на 11.04.2018 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по:

· ул. „ Ген. Гурко " сред бул. „ Васил Левски " и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " ;

· бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " сред пл. „ Орлов мост " и бул. „ Черни връх " ;

· бул. „ Драган Цанков " сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. „ Пейо К. Яворов " ;

„ Център за градска подвижност " ЕАД ще обезпечи профилиран автомобил за наложително пренасяне на паркирани в нарушаване коли, единствено по разпореждане на отдел „ Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи, за времето и мястото посочени нагоре, според чл.171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата.

Междувременно Столична дирекция на вътрешните работи подхваща ограничения за защита на публичния ред и сигурност на придвижването в столицата. Преди, по време и след провеждането на спортната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия на територията на града. На построени контролно-пропускателни пунктове в региона на спортното оборудване служители на реда ще правят щателна инспекция на всички гости на футболния мач.

Планирани са прецизни дейности за недопускане на гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости (огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри).

Ангажимент по защитата на спортната среща имат частни охранителни компании, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата. При активността си те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда.

За да бъде избегнато скупчване, се приканват феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 16.00 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР