Инспектор от Пътна полиция в спаси живота на първокласник. Историята

...
Инспектор от Пътна полиция в спаси живота на първокласник. Историята
Коментари Харесай

Първокласник припадна в пловдивско училище, инспектор от Пътна полиция го спаси

Инспектор от Пътна полиция в избави живота на първокласник. Историята се разиграла през вчерашния ден в ОУ „ Васил Петлешков “ в Пловдив, а за бързата и съответна реакция на униформения описаха от УМБАЛ „ Свети Георги”, където детето е било откарано.

Инспектор Илиян Гвоздев, който е шеф на групата за надзор на придвижването по основните пътища и автомагистрали в бранш „ Пътна полиция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, се намирал в двора на учебното заведение. Около 14:00 часа той бил извикан на помощ поради примрял първокласник в една от образователните стаи. Озовал се неотложно, като в това време позвънил и на тел. 112 за кола за спешна помощ, описват негови сътрудници.

В наличието на здравната сестра на учебното заведение, Гвоздев решил, че казусът се нуждае от незабавна реакция и решил двамата да откарат детето със служебния автомобил до близката УМБАЛ „ Свети Георги “. С включени светлинна и звукова сигнализации на патрулната кола то било превозено за към минута до болничното заведение и предадено на дежурния екип от Спешния кабинет.

Детето бе донесено на ръце от контрольор Гвоздев, без дишане и в кома, описа доктор Кирил Атлиев, шеф на Спешното поделение в УМБАЛ „ Свети Георги “. Не е ясно какво щеше да стане, в случай че се бяха забавили, до момента в който чакат Бърза помощ, добави той и акцентира, че реакцията на инспектора и здравната сестра е била животоспасяваща.

Двамата с доктор Ахмед Чифчи, с който били дежурен екип, възстановили дишането на детето, повикали анестезиолог и създали съвещания с невролог и хирург. По-късно то е откарано с кола за спешна помощ в интензивното поделение на Детска педиатрия, където се намира и сега с ясно схващане, без усложнения в дишането и в устойчиво хемодинамично положение.

От управлението на УМБАЛ „ Свети Георги” изрекоха признателност на контрольор Гвоздев за оказаната незабавна помощ, както и на здравната сестра на ОУ „ Васил Петлешков “ за проявената съпричастност. Лечебното заведение приканва всички жители да оказват първа помощ на всеки, който се нуждае от незабавна реакция за предварителна защита на живота.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР