Иновации. Това е задвижващата сила зад толкова много емблематични компании,

...
Иновации. Това е задвижващата сила зад толкова много емблематични компании,
Коментари Харесай

Рядка порода

Иновации. Това е задвижващата мощ зад толкоз доста емблематични компании, като Гугъл и Zoom, чието име даже към този момент се употребява като глагол, пишат в собствен разбор за Fast Company Съни Бонел и Ашли Хансбергер, създатели на компанията за ребрандиране Motto.

Авторът на книгата „ Как да преуспяваме в стопанската система на интернет “ (The Inversion Factor: How to Thrive in the IoT Economy) Линда Бернанди споделя: „ На срещи с мениджъри постоянно ме питат по какъв начин тъкмо се развива новаторското мислене “. Шокиращо е какъв брой доста компании не са наясно с това. 

В последното проучване на компанията за мениджмънт съвещания BCG се вижда, че компаниите, които слагат нововъведенията измежду топ 3 целите си са нарастнали от 65% на 75% през последната една година. Това е най-големият растеж за последните 15 години.

През тези 15 години се заформя модел. Организациите, които демонстрират смела креативност нормално имат водачи, които не се погаждат доста с останалите. Те са завладяващи, постоянно противопоставящи се и обществено неловки. Обаче те също по този начин умеят да се опълчват на общоприетото мнение, да преодоляват рестриктивните мерки и да чупят всичко, което би трябвало да бъде строшено. Тоест те подхождат с истински решения.

Те са рядка порода и трябва да бъдат поощрявани.

Те правят оценка честността и характерността повече от конформизма. Те умеят да се показват и са доста невероятни, пазят концепциите, които множеството хора считат за невъзможни. Не могат да понасят еднообразието и в никакъв случай няма да оставят нещата както са си. Тяхното въображение отваря благоприятни условия и за другите, с което въодушевяват всички в близост.

Както ги описваме в книгата „ Рядка порода – справочник за триумф за другите и рисковите “ (A Guide to Success for the Defiant, Dangerous, and Different) те биват 7 типа:
Бунтари – имат нула толерантност към нещата, които не работят, умеят да се опълчват на одобрени специалисти   Смели – имат вяра, че имат качества, които липсват у другите, заради което провокират невъзможното, изключително в случай че им се каже, че то е невероятно Обсебени – работят  72 часа без сън, пишат бележки на душ кабината, нервират се от неверна пунктуация и основават велики неща С буйна кръв – хора със пристрастеност, деятели, първенци, хора, които против които не желаете да се изправяте Странни – нърдове, гийкове, т.е. зубрачи, цайсати, „ професори “ – знаят всичко за комиксите, немите филми, имат всевъзможни чудати и потребни знания Хипнотични – хора с необяснима харизма, които с лекост увличат останалите на ръба на откровената операция Емоционални – вземат решения със сърцето си, изпитват емпатия, които съпреживяват болката на близките, само че също откриват наслада в дребните неща
Всички типове „ редки породи “ имат  потребност да бъдат  непрекъснато оценени и поощрявани. Но кой няма! Още повече те са  вашето скрито оръжие.

Те имат силата да трансформират организациите. Когато работиш по учебник цялостен живот, няма по какъв начин да щракнеш с пръсти и внезапно да започнеш да мислиш визионерски и като човек, който основава нови парадигми. Ако не можеш да развиеш сходна мисловна тенденция, постоянно можеш да разчиташ на един от тях за ентусиазъм.

Те изпитват наслаждение от това да саботират всяка незначителност, с което дават свежа рамка на взимане на решения в работата.  

Не бъдете наивни обаче. Редките породи са и доста комплицирани хора. Ако подобен човек получи власт, той може да докара своите подчинени до прегаряне и да трансформира спретнат отбор в гневна навалица.

Какво е решението – намерете своят човек с рядка порода и му позволете да бъде обкръжен от себеподобни. Намерете метод да свържете неговото пространство с останалата част от корпорацията с мост. Бъдете медиаторът сред двете елементи. Ако имате потребност от иновация, имате потребност и от някой, който е противоположното на конформизма, който ще приказва самоуверено в очите, както ще прави един човек рядка порода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР