Иновативното бельо на компания от САЩ се радва на голям

Иновативното бельо на компания от САЩ се радва на голям ...

„Умни” бикини следят пулса и избират музиката.


Иновативното бельо на компания от САЩ се радва на голям интерес

Смарт бикините събират ценни данни за организма и управляват умния дом

Уникална разработка на американската компания Myant прави фурор в САЩ. Фирмата е създала „умно” бельо Skiin, което събира данни за всички важни процеси в човешкия организъм.

Нещо повече смарт бельото може да настройва температурата и осветлението в дома, както и да подбира музикални парчета, в съответствие с биоритмите на човека. На сайта на разработчика Myant вече има опашка от желаещи да си поръчат първи умното бельо.

Авторите на проекта Skiin с гордост отбелязват, че иновативният продукт доставя на смартфона данни за сърдечния пулс, подкожната мазнина, хидратацията, температурата, физическата активност, изпотяването и други важни процеси в човешкия организъм.

Всички данни се събират с помощта на специални чувствителни сензори и се предават чрез мобилно приложение към смартфона на потребителя. Зареждането на умното бельо става от малък модул, който може да бъде свален от бикините и зареден безжично.

Ако притежателката на умно бельо живее в умен дом, то датчиците от бикините или сутиена й автоматично ще настройват температурата в стаята според състоянието на организма и ще подбират подходяща музика, изхождайки от биоритмите на жената.
още по темата
В момента колекцията умно бельо е достъпна само чрез предварителна поръчка от сайта на производителя. Но дори високата цена от 279 до 349 долара не възпира желаещите да се сдобият с интелигентните дрешки.

Първите модели с вградени датчици са предназначени преди всичко за феновете на фитнеса и спорта, но в бъдеще се очаква компанията да предложи подобни модели и за геймъри.

Източник: technews.bg