Иновативно решение за анализ на големи бази данни, разработено от

...
Иновативно решение за анализ на големи бази данни, разработено от
Коментари Харесай

Райфайзенбанк тества решения на студенти от СУ за анализ на бази данни


Иновативно решение за разбор на огромни бази данни, създадено от студенти от СУ „ Св. Климент Охридски “, ще тества в действителна среда Райфайзенбанк. Съвместно със Стопанския факултет на Софийския университет банката организира първото издание на самодейността ThinkTank – 1.0 BigDataChallenge. В рамките на плана студенти от компетентност „ Моделиране на огромни данни в бизнеса и финансите “ в Стопанския факултет на СУ работиха върху на практика проблем в областта на разбора на база данни, обвързван с кредитните карти.

Студентите, създали най-хубавите модели, получиха опция да показват своите планове пред Управителния съвет на Райфайзенбанк, като следва специалисти от разнообразни отдели на банката да проучват детайлно моделите и опцията за приложение в действителна бизнес среда.

„ Инициативата ThinkTank е част от тактиката на Райфайзенбанк за партньорства с разнообразни институции, организации и стартъп компании в областта на нововъведенията, от които печелят всички страни в процеса. От съдействието със Софийския университет ние като бизнес печелим от генерирането на новаторски хрумвания, печелят студентите, на които даваме поле за изява в действителна бизнес среда и добра основа за бъдеща реализация в областта на нововъведенията, печелят и клиентите ни, които ще се възползват от усъвършенствани артикули и услуги “, сподели Даниел Алексиев, шеф отдел „ Дигитално банкиране и Иновации “ в Райфайзенбанк.

„ Съвместният план сред Стопанския факултет на СУ и Райфайзенбанк освен добави знанията на студентите, само че съумя да повдигне доста и мотивацията им, тъй като ги увери, че това, което учат, е това, от което бизнесът има потребност. Целта на нашия факултет е да построи цялостна съгласуемост сред образователната стратегия и потребностите на бизнеса. Проектът Think tank е първи по рода си в България, той показва модела за правене на съвременно висше обучение и може да служи за образец по какъв начин университетите и бизнеса да си сътрудничат сполучливо “, показа доцент доктор Теодор Седларски, декан на Стопански факултет към Софийския университет.

Инициативата на Райфайзенбанк ThinkTank ще продължи със съдействие и с други университети за внедряването на нововъведения и нови технологии в банката.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР