Иновативно решение обучава пилотите във виртуална пилотска кабина на Airbus(снимка:

...
Иновативно решение обучава пилотите във виртуална пилотска кабина на Airbus(снимка:
Коментари Харесай

Wizz Air започва обучение на пилоти с виртуална реалност


Иновативно решение образова водачите във виртуална пилотска кабина на Airbus
(снимка: Wizz Air)

Авиокомпанията Wizz Air внедри две нови технологии за образование на водачи в подготвителния център в Будапеща. Mobile Airbus Training experience (MATe) и Virtual Procedure Trainer (VPT) ще оказват помощ на водачите, които са в развой на в началото или от време на време образование (Type Training).
още по темата
Докато MATe е облачно-базирана платформа за електронно образование и изпити за разнообразни категории, VPT е новаторско софтуерно решение, което разрешава на водачите да се образоват във виртуална пилотска кабина на Airbus.

Инструментът за виртуална действителност и програмата с курсове за прекосяване към аероплан от вида на A320 (A320 Type Training), основана на потреблението на MATe, са утвърдени от Унгарската Гражданска Авиация (CAA). Това ще разреши на Wizz Air да образова своите водачи в сходство със стандартите, избрани от Одобрената организация за образование (ATO) на Wizz Air.

Функциите за образование, основани на виртуалната действителност, бяха показани в подготвителния център на Wizz Air в Будапеща на 20 март. Wizz Air откри първия си център за образование в Будапеща през 2013 година с A320 Full Flight симулатор и класни стаи. Оттогава насам самолетната компания е разкрила още един нов подготвителен център в Будапеща през 2018 година, а тази година ще показа още един – в Рим.

Авиокомпанията възнамерява да образова 4000 души кабинен екипаж до 2030 година
(снимка: Wizz Air)

Тренировъчните центрове за образование са оборудвани с три симулатора Full Flight Airbus A320, симулатори A320 Fixed-base, тренажори за евакуация и пожари. Виртуалното образование на Airbus е новото допълнение към подготвителния център на Wizz Air в Будапеща.

Авиокомпанията възнамерява да образова 4000 души кабинен екипаж и да посрещне 300 нови самолета A321neo и A321XLR до 2030 година. „ Тази водеща технология ще направи гражданска война освен в метода, по който образоваме нашия екипаж, само че и в цялата промишленост ”, съобщи Атила Товари, началник на образованието за ATO в Wizz Air.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР