Иновативната инициатива стартира с началото на учебната година. Чрез лесна

...
Иновативната инициатива стартира с началото на учебната година. Чрез лесна
Коментари Харесай

Инициативата на GEM България `Предприемачи в клас` среща ученици с успешни предприемачи |

Иновативната самодейност започва с началото на образователната година. Чрез лесна и налична онлайн платформа учителите от страната имат опция да заявят срещи с бизнесмени в собствен час, които да гостуват персонално или онлайн.

„ Предприемачи в клас “ се осъществя от Сдружение, с финансовата поддръжка на, и е ориентирана към насърчаване на предприемаческото мислене измежду младото потомство в учебно заведение. Всяка среща на нашите подбрани български бизнесмени с младежите е опция да споделят своя опит, триумфи и компликации. С персоналния си образец да стимулират учениците да изградят в себе си самодеен метод на мислене и оптимизъм, да им оказват помощ да видят по какъв начин предметите, изучавани в учебно заведение, се ползват на процедура, като по този метод ги накарат да повярват в своите фантазии и благоприятни условия да взимат решения, свързани с бъдещето им. Инициативата в допълнение стимулира и учителите да развиват и следват своята отговорност за обществената и икономическа интеграция на учениците посредством придобиването на умения, потребни за цялостен живот.

„ Целта ни е да срещнем учениците с предприемачеството, да им покажем какво е самодейното мислене, с цел да се позволи проблем или потребност, разказано от първа ръка “, сподели Мира Кръстева, обществен бизнесмен и съосновател на ”Предприемачи в клас ” .

„ Модерното обучение би трябвало да се развива в сходство с потребностите на сегашния и бъдещия пазар на труда и да дава съответни познания и умения както за бъдещи бизнесмени, по този начин и за ролята на шеф, чиновник и други. България има капацитет да въодушеви младото потомство и качествено да го приготви за провокациите и спектъра от благоприятни условия пред тях. Ние, българите, сме упорити и изобретателни. Убедена съм, че през днешния ден слагаме основите на предприемчиво ново потомство, което ще извоюва световно самопризнание за капацитета на младежите в България “, добави тя.

Иновативната услуга има осъществено сполучливо пилотно издание и се употребява с поддръжката на Министерство на образованието и науката. Платформата разрешава включването на учебни заведения от разнообразни обитаеми места от цялата страна, като дава опция за избор съгласно районните особености. С капацитет да доближи до над 2000 учебни заведения, “Предприемачи в клас ” поддържа предприемаческия дух в класните стаи и гради мост сред образованието и основателите на бизнес.

За GEM България

е съдружие с нестопанска цел, основано през 2015 година като част от авторитетния световен консорциум GEM – най-голямото изследване на предприемаческа динамичност в света все още. Мисията на GEM България е да бъде мотор за положителна смяна, като учи предприемаческата система в България чрез голям брой знаци, употребява бенчмарк съпоставения сред разнообразни страни и дава разбор на данни и рекомендации както на заинтригуваните лица на българската предприемаческа екосистема, по този начин и на Европейската комисия, и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

За Фондация „ Америка за България “

Фондация „ Америка за България “ е самостоятелна, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за подсилване на частния бранш и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на триумфа на Българо-американския капиталов фонд (БАИФ), основан през 1991 година от Конгреса на Съединени американски щати с поддръжката на Американската организация за интернационално развиване. За повече информация:
Фондацията поддържа план „ Предприемачи в клас “ в границите на стратегия „ Следващите 10 – в поддръжка на значими хрумвания през идващите 10 години ”, конкурс „ Онлайн учене “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР