Иновативна временна експозиция, чрез която да се представи трансформиращият се

...
Иновативна временна експозиция, чрез която да се представи трансформиращият се
Коментари Харесай

Експозиция за копринарството реди музеят в Свиленград 

Иновативна краткотрайна експозиция, посредством която да се показа трансформиращият се Свиленград и неговото културно развиване в районен и европейски мащаб с фокус върху коприната, ще направи Историческият музей. Експозицията е допустима с поддръжката на Министерството на културата, което финансира плана 12 343 лева

Изложбата ще бъде построена по модерни стандарти, които регистрират другите ползи, гледни точки, настройки и упования на посетителите. Културното наличие ще дава познания за развиването на града и производството на коприна в последните две епохи, определящи културното завещание и идентичността на жителите на Свиленград. Предвижда се експозицията да се разположи в новоизграждащата се музейна зала.

Подбрани са движими културни полезности, архивни документи и други материали от фонда на музея, посредством които да се пресъздават знанията и посланията. За по-пълно приближаване до посетителите ще се употребяват новите технологии за дигитализиране на материалите и използване на нови правила на описване. Ще се употребяват разнородни тактики за интерпретация, които включват разнообразни материали от фонда на музея, интерактивни детайли, надписи, аудио- и видеоресурси и други Основен метод е Storytelling – актуален метод информацията да се провежда посредством представянето на забавни и живи разкази и тълкования на музейните предмети за основаване на послания и опознаване на предишното посредством прекарване, обясниха от общината.

Надяваме се по този начин основаната галерия да притегли вниманието освен на жителите на града, само че и на тези от трансграничната територия, които исторически са свързани с производството на коприна, само че също и на смяната и развиването, сподели шефът на музея Елена Митева. Заедно с това се планува да бъдат разгърнати просветителни стратегии за разнообразни възрасти, с цел да могат възпитаници и младежи да усвоят познания, които не са заложени в учебниците на учебното обучение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР