Иновативна технология на компанията помага на хората с диабетOne Drop

...
Иновативна технология на компанията помага на хората с диабетOne Drop
Коментари Харесай

Apple е на път да преобрази още една индустрия

Иновативна технология на компанията оказва помощ на хората с диабет

One Drop е естетично планиран екран на кръвна захар, съпроводен от приложение за iPhone (снимка: One Drop)

Apple продължава да настава в бранша на опазването на здравето, като пусна в магазините първия си артикул за диабет. Измерителят на кръвна захар One Drop се интегрира с iPhone, с цел да даде на хората с диабет опция да наблюдават кръвната си захар посредством мобилното приложение Apple Health.

One Drop е естетично планиран екран на кръвна захар, съпроводен от приложение за iPhone, което се интегрира с Health, както и от настрана приложение за смарт часовник Apple Watch. Това е първият артикул за диабет, който Apple продава във физическите си магазини – по-рано новаторската джаджа беше налична единствено онлайн.

Въвеждането на OneDrop е отличен образец за това по какъв начин Apple навлиза в здравното пространство с артикули, насочени към потребителите, като интегрира данните от тях в приложението си Health и по този начин трансформира iPhone и Apple Watch в центрове за персонално здраве, отбелязва CNBC.
още по тематиката
Apple не криеше интереса си към основаването на артикули и услуги, ориентирани към опазването на здравето. По-рано тази година шефът на компанията Тим Кук съобщи, че здравните артикули ще бъдат най-големият принос на Apple за човечеството. Самият той е бил видян да тества монитора на кръвна захар, макар че не е известно да страда от диабет.

Здравният екип на Apple и търговците, които сортират продуктите за магазина Apple Store, са от разнообразни подразделения в структурата на компанията. Но включването на One Drop в магазините е знак, че хай-тек устройствата на Apple са способни да извършват задания, свързани със здравето.

„ Мисля, че е ужасно да имаме по-лесни за потребление медицински произведения в Apple Store ”, споделя Аарон Нейнщайн, ендокринолог в UC San Francisco, който лекува пациенти с диабет. One Drop разчита на обстоятелството, че смарт телефоните са част от живота на хората и би било хубаво и други производители на устройства да последват образеца на Apple, добавя той.

Комплектът за мониторинг на кръвната захар One Drop има два съществени съставния елемент – измервател на кръвна захар, който взема показания, и мобилно приложение за iPhone и Apple Watch, което събира данните и ги интегрира с приложението Health.

Комплектът One Drop към този момент се продава в магазините на Apple за $69,95 (снимка: One Drop)

Apple предлага също абонаментно обслужване на клиентите, с цел да получат своите тест ленти, които са нужни за потребление на системата. Хората с диабет могат да си купят и подготвителни стратегии за премерване на въглехидрати или ръководство на положението.

Комплектът One Drop, който се продава в магазините на Apple, коства $69,95 и включва една година гратис образование от сертифициран учител по диабет.

Подходът на Apple да даде опция на хората сами да се грижат за здравето си въз основата на данни може да тласне цялата промишленост в тази посока, в контраст на скъпата, бюрократична система за опазване на здравето, която не е учредена на данните, разяснява Джеф Дачис, управител на екипа за OneDrop.

Едно нещо, което разделя One Drop от конкурентните монитори на диабет, предлагани от Dexcom, Abbott и други компании, е, че устройството на Apple е проектирано като част от потребителската електроника, със „ непоколебим развой на индустриален дизайн ”, с цел да сътвори възприятие за обич и приятност, акцентира Дачис.

По този метод One Drop ще пасне идеално в магазините на Apple – до телефоните, дроновете и други джаджи, продавани в Apple Store, макар че е здравно устройство.

„ Ние споделяме една философия на дизайн с Apple. Искаме нашите артикули и услуги да бъдат красиви и хората да ги харесват ”, споделя Дачис със забележката, че не чуваме постоянно думата „ красиви ” в здравното пространство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР