Иновативен продукт дава възможност на туристите не само да посещеват

...
Иновативен продукт дава възможност на туристите не само да посещеват
Коментари Харесай

Иновативно: Туристи участват в археологически разкопки в Хисаря, откриха керамика от 3 век

Иновативен артикул дава опция на туристите освен да посещеват археологически забележителности, само че и директно да вземат участие в археологически разкопки, заяви уеб страницата Bgtourism.bg.



За първи път туристи от Варна и Генерал Тошево участваха в демонстративна археология. Това е станало по време на посещаване на Археологически резерват Хисаря, където туристите се срещнали с методите и технологията на осъществяване на археологическите разкопки, като се включат в разкопките на неразучената част на Римските терми. Намерили са керамика от 3 век, като задачата е била разкриването на огледалната част на хипокауста.



Туристическият обект Римски терми се намира в парк Момина сълза в курортния град. Римските терми са построени на три стадия през II и III век от н.е. Общата им повърхност е към 3 000 кв. м, която не е изцяло разкрита и проучена.

Иновативният артикул дава опция на туристите да вземат участие в разкопките. За тях това е доста вълнуващо. Възнаграждаваме напъните им със документи, които даваме на всички, които се включат в демонстративната археология, съобщи археологът и шеф на Археологическия музей в Хисаря доцент доктор Митко Маджаров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР