Иновативен интегриран урок по сугестопедична методика ще бъде изнесен в

...
Иновативен интегриран урок по сугестопедична методика ще бъде изнесен в
Коментари Харесай

Урок по сугестопедия изнасят в Гимназиято по химия

Иновативен интегриран урок по сугестопедична методика ще бъде изнесен в пазарджишката Професионална гимназия по химични и хранителни технологии, заяви шефът на образователното заведение Тодор Джамбов. Темата звучи завладяващо: „ Животът във Версай... или какъв брой е значимо да има слънце и в нашия двор “.

Нетрадиционният урок ще бъде на 28 февруари от 11,00 часа в постройката а междинното учебно заведение.

Сугестопедията е приета от ЮНЕСКО за истинска просветителна система още през1978 година, започвайки своето развиване от науката сугестология повече от десетилетие по-рано. Тя съставлява композиция сред педагогика, логика на психиката и изкуство. Създадена е от българския академик, психиатър и възпитател проф. Д-р Георги Лозанов и е експериментирана и развита от екип откриватели и преподаватели в ръководения от него научно-изследователски институт по сугестология в интервала 1966-1991. Част от тези сътрудници интензивно предават своите знания и умения на новото потомство сугестопедагози, с цел да осъществят последователност и запазят скъпия опит.

Концепцията, която лежи в основата на сугестопедията, е обвързвана с проучванията на проф. доктор Георги Лозанов върху неизползваните благоприятни условия на човешката персона (резерви) и безвредното постигане до тях. Под безвредно се има поради връзка, която не нарушава свободната воля на избор на личността и която се отличава от всяка насила, команда, манипулиране, оскърбление, подценяване и други С дидактични и артистични средства се подтиква спонтанната и изобретателна изява на участниците в образователната връзка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР